Tomaliers, instantànies d’un cultiu

Compartir:
  

Descripció:

Tomaliers és un projecte d’ inserció social i formació professional estructurat en base a tres àmbits d’acció: formació en agronomia, recerca i comunicació social.
Dotze joves de Sant Vicenç dels Horts han constituït el grup d’aquesta experiència multidisciplinar, i durant 6 mesos han treballat en equip per gestionar un cultiu experimental de 100 varietats tradicionals de tomàquet amb l’objectiu de seleccionar les millors varietats per transferir-les als agricultors i recuperar-les com a patrimoni agrícola i cultural del municipi.
Els joves han assolit una formació que els capacita i amplia les possibilitats de trobar una feina assalariada i sortir de la situació de risc d’exclusió social en què es troben.
Tomaliers té la voluntat transversal de ser un espai d’apoderament. Gràcies a l’aprenentatge personal i grupal, els joves han pogut millorar les seves habilitats socials, les capacitats comunicatives, la confiança en sí mateixos i l’acceptació dels altres en un context intercultural marcat per la proximitat i la col·laboració.