Tots Guanyem

Compartir:
  

Descripció:

Una de les premisses que sempre ha caracteritzat al nostre centre, és la d’oferir als nostres pacients/residents un tractament integral, que inclou les teràpies no farmacològiques. La filosofia del nostre centre, contempla que aquestes afavoreixen la millora de la seva qualitat de vida.

Com a professionals d’un centre majoritàriament de gent gran, ens hem qüestionat si les activitats i teràpies que proposem, són suficients per afavorir aspectes tant importants com la autoestima, la realització personal,… Es possible sortir-nos de les típiques activitats per la gent gran? És possible fer-los sentir com a casa? És possible que ells puguin decidir Què, Quan, Com i amb Qui fer?,…

Amb aquest treball, hem intentat que aquesta última qüestió sigui així. Us presento el procés que ha tingut una proposta feta per dos residents de l’Asil Nicolás Font, i com a través d’aquesta i de manera inesperada, s’han aconseguit objectius molt importants per la millora de la seva qualitat de vida.

Quan en Paco i la Pepi em plantegen aquesta activitat, l’objectiu principal que vàrem marcar fou fer una activitat que els fes sortir de la rutina del centre i que fossin ells mateixos qui tinguessin el poder de la presa de decisions, el Que, Com, Quan i amb Qui fer-la. Finalment, i gràcies segurament al tarannà dels protagonistes del vídeo, els objectius assolits han sigut de manera espontània molts més dels esperats i de molt més valor.

Com a conclusió dir, que aquesta activitat ha superat de bon tros totes les expectatives marcades. Ha passat a ser una simple trobada, a ser el començament d’un projecte que està creant lligams molt forts, complicitat, respecte, valors, educació, de donar sense esperar res a canvi, d’estimació,… entre persones grans i nens, que mai havíem pogut esperar i que volem estendre a famílies, escoles, hospital,… Valorem molt positivament la repercussió que està tenint.

Ha estat una experiència que ha anat més enllà, ha sigut una activitat innovadora al centre, han pogut compartir entre generacions valors, records, experiències viscudes, converses, curiositats, rialles,,… Però sobretot, han gaudit de valent!!!