BEHAVE

Compartir:
  

Descripció:

BEHAVE, es projecte multidisciplinar en el que barrejo fotografia, vídeo i text. Avui presento la peça audiovisual.

Va sorgir de la necessitat de conèixer-me a mi mateixa, de qüestionar-me com a dona i els rols imposats en la nostra societat patriarcal i veure que hi ha més enllà del gènere binari.

No hem ni nascut i la societat ja ens diu qui som i com hem d’actuar. Ens obliguen a determinar-nos com a home i dona i associem aspectes masculins al primer i aspectes femenins al segon.

La peça audiovisual va sorgir a través de barrejar conversacions amb persones queer i no binàries amb imatges aparentment random que vaig gravar jo mateixa per crear un nou llenguatge. Es un vídeo de carácter experimental format per varies càpsules audiovisuals que giren entorn al gènere i les infinites possibilitats d’expresar la nostra identitat.

Utilitzant el drag i el transformisme qüestiono la incomoditat que suposa per mi utilitzar només els termes home i dona per descriure la identitat de una persona.

A través d’aquest procés reivindico les identitats queer i no binàries, i rebutjo el binarisme imposat en la nostra societat.

Més info sobre el projecte:
https://www.marinaplana.com/behave