5 anys promovent l’audiovisual entorn la discapacitat: el Festival Inclús 2017

Del 28 de novembre i al 3 de desembre de 2017 arribarà una nova edició del Inclús, el Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona. El festival promou les obres audiovisuals a on la temática giri entorn discapacitat intel·lectual o la diversitat funcional, amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat de les persones amb discapacitat des d’un punt de vista diferent, innovador, divers.

L’activitat principal del festival és un concurs audiovisual on hi tenen cabuda curtmetratges, pel·lícules de ficció, documentals i produccions audiovisuals fets tant de forma professional com a través d’entitats que treballen en l’àmbit. A la categoria professional o d’autor hi ha quatre premis (entre ficció i documental). I a la d’entitats, dos: al vídeo institucional o al vídeo de projectes. I es pot presentar el vídeo corresponent al concurs abans del 3 d’octubre. La inscripció té un cost de 2€. En aquest enllaç hi trobareu les bases. A més, Inclús ofereix activitats per a escoles i instituts.

Aquest será un Inclús especial, ja que després de quatre edicions, després d’aquell primer DISDOC’2013, neix l’Associació Inclús, l’entitat que continuarà desenvolupant els objectius del Festival d’una forma més àmplia i afegint més activitats al llarg de l’any. A més d’Inclús, l’associació impulsa la sinergia amb altres festivals de cinema internacionals amb la mateixa temàtica, per tal de crear una xarxa europea on compartir informació sobre produccions audiovisuals, compartir experiències i engegar un projecte educatiu comú. És la xarxa “Be-in” on ja hi pertanyen el Festival de Polònia “European Film Festival Integration You and Me”, el Festival de Sèrbia  “Bosifest”, el Festival de Bèlgica “EOP!”, el Festival de França “Entre2marches” i el Festival de Turquia “Ankara Accessible Film Festival”.

Inclús 2017 es celebrarà al CaixaForum de Barcelona entre el 28 de novembre i el 3 de desembre.

Més informació, al web d’Inclús: www.inclus.cat