Festivals i concursos actuals de cinema social – selecció RetinES

Des de l’any 2004, el CLAM –el Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya– promou i difon els valors de la solidaritat, els drets humans i els drets civils a través del setè art.

Amb la idea d’apostar per un cinema compromès amb la realitat, de qualitat i que serveixi com a punt de reflexió i debat sobre les problemàtiques socials, el CLAM és, essencialment, un festival pluridisciplinari.

Les projeccions de cinema solidari (curtmetratges i llargmetratges) es complementen amb activitats paral·leles de diverses disciplines artístiques i culturals, com ara xerrades o col·loquis, exposicions, masterclasses professionals, interpretacions teatrals o concerts.

Aquest any el festival es celebra del 26 d’abril al 6 de maig i les persones col·legiades o amigues del CEESC gaudiran d’un 20% de descompte a les entrades i abonaments.

http://clamfestival.org/

 

Docsbarcelona International Documentary Film Festival, la cita anual amb el millor cinema documental.

Enguany, el DocsBarcelona arriba a la seva 21a edició i es celebra a Barcelona, del 16 al 27 de maig. Ja podeu consultar tota la programació del festival.

Trobareu descomptes pel festival per a persones col·legiades fent clic aquí.

 

El Programa d’acció social MENTS DESPERTES organitza la Primera Edició del Concurs de Cinema Ments Despertes, un concurs de curtmetratges obert a totes les escoles de Barcelona i rodalies amb la finalitat de fomentar la creativitat de l’alumne, fer un treball de sensibilització social a l’entorn de la salut i la malaltia mental, erradicar estigmes i etiquetes i afavorir la solidaritat, eines bàsiques per mantenir-nos amb una ment… ben desperta!!!

Aquesta primera edició es celebrarà el dia 24 de maig d’ 11:00h a 13:00h a l’auditori Mediapro.

https://www.somvia.org/programes/ments-despertes/

 

Inclús. Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona és un festival de produccions audiovisuals (tant documentals com de ficció) centrat en la temàtica de la discapacitat.

Amb la seu de projecció oficial situada al CaixaForum Barcelona, el festival té l’objectiu de donar visibilitat a aquells materials audiovisuals que tracten la discapacitat des d’un punt de vista alternatiu.

A més de premiar les millors produccions presentades a concurs, l’Inclús proposa diverses activitats artístiques i comercials amb la finalitat de donar veu al sector.

Inclús. Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona promou les produccions audiovisuals que donen a conèixer la discapacitat des d’una altra perspectiva.

Enguany, AREP i Inclús han decidit unir forces i realitzar el concurs Posa’t a la nostra pell plegats. Es tracta d’un concurs de curtmetratges amateur on persones amb un tipus de diversitat funcional es posen a la pell d’una diversitat funcional diferent i realitzen un curt.

La data límit per a la inscripció al concurs és el de juliol.Els curts es veuran a CaixaForum Barcelona, durant el Festival Inclús, entre el 27 de novembre i el 2 de desembre d’aquest 2018.

BASES CONCURS

http://inclus.cat/