Els tres vídeos guanyadors dels Premis RetinES 2018

Després de que el  jurat valorés individualment i conjuntament els projectes audiovisuals presentats als Premis RetinES 2018, ja tenim vídeos guanyadors!

MILLOR PROJECTE AUDIOVISUAL EN CONSTRUCCIÓ I EN BENEFICI A L’ACCIÓ I/O ACTIVITAT SOCIOEDUCATIVA (premi de 300€)

El guanyador és “Relats: Escoltant els grans” del SIAF i la Residència Sant Bernat de Sallent. 

Aquest és un projecte que es dirigeix a les i els residents de la residència municipal Sant Bernat de Sallent i vol fomentar la seva veu i inclusió en la vida social del municipi, a través de la recollida audiovisual i la posterior difusió dels seus coneixements vivencials sobre la vida al municipi. Realitzat per les i els alumnes del servei d’infància, adolescència i família (SIAF) de Sallent.

MILLOR PROJECTE AUDIOVISUAL EN BENEFICI A L’ACCIÓ I/O ACTIVITAT SOCIOEDUCATIVA (premi de 600€)

Aquest any s’ha decidit repartir el premi entre dos guanyadors (300€ per cadascun).

Els guanyadors són “VincularXeducar” de l’Institut Municipal de Serveis Socials Bàsics de l’Ajuntament de Barcelona (IMSSB) i “Com t’agradaria que fos el local del Projecte Click?” del servei d’acompanyament socioeducatiu adreçat a adolescents i joves del Districte de Sant Martí de Barcelona.

VincularXeducar és un projecte comunitari per afavorir el procés educatiu dels infants, millorant la seva vinculació, i la de les seves famílies, amb l’escola i les entitats de lleure educatiuEs porta a terme fent treball col·laboratiu entre escoles, serveis socials i esplais i caus, per identificar les àrees en les que els alumnes de primer de primària poden desenvolupar millor les seves potencialitats compensant alhora els seus dèficits, i possibilitar l’establiment de bons vincles augmentant la seva xarxa relacional i comunitària.

El Projecte Click és un servei d’acompanyament socioeducatiu adreçat a adolescents i joves del Districte de Sant Martí de Barcelona. Aprofitant que el servei es trasllada a un nou espai municipal, han preguntat als joves que volien que passés al nou local, i ho han fet editant aquest vídeo amb la col·laboració del periodista i Youtuber Roc Massaguer, “Outconsumer”.

Felicitats a les guanyadores i els guanyadors. Des del CEESC i RetinES agraïm la participació als Premis de totes les persones, entitats i organitzacions que s’hi han presentat.

Us recomanem visualitzar totes les propostes audiovisuals presentades, diverses entre elles, de diferents formats i enriquidores. Totes les propostes les podeu visualitzar clicant en aquest enllaç.

El Jurat dels Premis RetinES 2018 ha estat format per Ana Cervantes, Matilde Molnar, Laura Marino, Begoña Escribano, Ònia Navarro i Pep Guasch.

RetinES continua a la xarxa per a tothom. Us animem a participar a la comunitat i a contribuir a generar un recull d’obres, treballs, intencions, processos, recursos i projectes audiovisuals des d’una òptica socioeducativa.

Resolució del Premis RetinES 2018 (coneix els motius de perquè aquests tres vídeos s’han endut els premis)