RetinES 2020

Vídeos premiats:

Premi a la millor obra o projecte audiovisual en benefici de l’acció i/o activitat socioeducativa:

Oh My Goig”, un programa-sèrie de la productora Camille Zonca per a Betevé Televisió. És un programa audiovisual amb un tractament brillant de dos grans temes entorn els adolescents i joves. Per un costat, de les relacions afectives i sexuals i per un altre, del seu dia a dia, de la seva vida, situació i entorn sobre el racisme, la precarietat laboral i la recerca d’habitatge.

 

I Cosint Espais”, un curtmetratge de l’Associació Escola de Cinema Almarge amb l’Espai 12@16 i la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec. És un document audiovisual que té la capacitat de ser part del projecte intergeneracional i de recuperació de la memòria històrica d’un grup de dones grans del barri del Poble Sec -a raó de l’encontre amb adolescents de l’espai 12@16- i d’introduir-t’hi, en emocionar-te gràcies als seus relats de vida, de passat i present i fer aflorar les sensacions dels seus participants en aquesta experiència.

Premi a la millor obra o projecte audiovisual realitzat per joves de 18 a 30 anys:

Que no puc què? és un curt realitzat per estudiant d’Educació Social Universitat de Barcelona ben produït que a través d’un guió clar, un ritme ràpid i un missatge clar i treballat, fa una denúncia explícita del masclisme en la infància i l’adolescència, a través de comentaris i tòpics que a tots i a totes ens han fet alguna vegada.

Toxicomanies en adolescents  és un curt realitzat per estudiant d’Educació Social Universitat de Barcelona és, sens dubte una obra audiovisual més artística d’aquesta modalitat. Un curt molt potent a nivell d’imatge, so i efectes visuals que dona peu a la reflexió de l’impacte que pot provocar el consum de drogues a l’adolescència.

Vídeos que participen als Premis RetinES 2020