(Joves) POSA’T LES ULLERES LILES!

Compartir:
  

Descripció:

Presentem un projecte que ens mostra un dels possibles resultats finals quan una escola aposta incondicionalment per una educació basada en els valors, la bona educació, el saber estar, la innovació, la creativitat i les noves tecnologies.

En aquest treball trobareu el curtVALORtratge realitzat pels i les alumnes de 6è de primària de l’escola Mansuet de Collbató. Aquest any, ens hem endinsant en el món del GÈNERE. Amb el lema “POSA’T LES ULLERES LILES” hem pogut reflexionar i analitzar els diferents estereotips i rols de gènere que trobem en el nostre dia a dia, hem valorat com és la nostra societat, hem parlat de la igualtat d’oportunitats, hem debatut sobre situacions quotidianes, hem parlat dels micromasclismes i del paper fonamental que tenim com a ciutadans per combatre aquestes situacions de desigualtat.

Des de l’escola creiem que és molt important educar els infants en la coeducació i la igualtat d’oportunitats entre dones i homes. La coeducació respecta la diversitat i reconeix la individualitat dels nens i nenes independentment del seu sexe i contraresta l’educació sexista. A més a més, quan coeduquem, treballem per no perpetuar els estereotips i els costums sexistes de la nostra societat, de manera que les nenes i els nens se senten respectats i en igualtat d’oportunitats.

Aquest projecte és molt especial ja que han estat els infants els creadors, guionistes, artistes, càmeres i tècnics/ques de tot el procés, fet que atorga al treball d’un valor i significat valuosíssim. Aquesta autonomia, tant de fer com de pensament, és possible per la confiança que durant tota la seva escolaritat els nens i nenes s’han treballat i guanyat. La responsabilitat i protagonisme en el seu procés personal d’aprenentatge són la base d’una autoestima equilibrada i crítica.