Recull de ressenyes

Escriu-nos la teva ressenya:

Recull de ressenyes

Títol: L’ onada

Gènere: Pel·lícula

Sipnosi o comentari: Explica un fet real en què un professor d’institut se li ocorre la idea d’un experiment que mostri als seus alumnes quin és el funcionament i mecanismes de manipulació dels governs totalitaris. L’idea és demostrar als nois el fàcil que pot resultar caure en aquests mecanismes manipuladors encara que sembli impossible. Finalment, l’experiment s’haurà de suspendre, ja que els alumnes comencen a actuar de manera perillosa.

Perspectiva socioeducativa: Reflexionar sobre les tècniques de manipulació de masses i fins a on pot arribar l’individu per ser acceptat per el grup.


Títol: El Bosque (M.Night Shymalan)

Gènere: Drama. Intriga.

Sipnosi o comentari: El Bosque és una comunitat que viu aferrada a unes estrictes normes i codis morals dins d’uns límits territorials. Les conseqüències de desobediència poden ser molt greus i la por juga un paper essencial en les seves vides. Però un sentiment com l’amor és més fort que la por i les normes i poden ensorrar idealismes i utòpics creats.

Perspectiva socioeducativa: La gestió de les emocions i els sentiments.


Títol: Billy Elliot (Stephen Daldry, 2000)

Gènere: Drama. Comèdia.

Sipnosi o comentari: Billy Elliot viu en una societat conservadora i retrògrada a Anglaterra. La seva gran passió és la dansa però no troba comprensió ni suport en el seu entorn familiar i social. S’enfrontarà a tots els prejudicis per triomfar gràcies al seu esforç, constància, valentia i sensibilitat humana amb l’oportunitat de qui va confiar en ell. Una introspecció personal i exemple de coratge.

Perspectiva socioeducativa: Superació, suport i acompanyament per un futur millor.


Títol: La ola (Dennis Gansel, 2008)

Gènere: Drama

Sipnosi o comentari: Un professor decideix fer un projecte a l’aula sobre els totalitarismes. El que comença sent una pràctica comunicativa, social i cultural se li escapa de les mans en pocs dies. Les conseqüències a les quals arrossega a l’alumnat són imparables. Una escalada de tensió, drama i reflexió que no deixa indiferent a ningú.

Perspectiva socioeducativa: El poder i conseqüències de les paraules, accions i estils educatius.


Títol: Precious (Lee Daniels, 2009)

Gènere: Drama (basada en fets reals)

Sipnosi o comentari: Precious, una jove de raça negra de Harlem, viu en primera persona la violència física i verbal dels seus progenitors, el fracàs escolar, la inoperància dels serveis socials i el rebuig de la societat. Sobreviure a experiències traumàtiques, reunir el coratge per enfrontar-s’hi i seguir endavant dignament seran els grans reptes de Precious.

Perspectiva socioeducativa: La comprensió de la realitat, la voluntat de canvi i l’empoderament va augmentant en Precious a pesar dels maltractaments, hostilitats i injustícies. Una segona oportunitat és vital per a ella si compta amb el suport i acompanyament necessari per desenvolupar-se integralment.


Títol: La família Belier

Gènere: comèdia

Sipnosi o comentari: La família Belier és una peculiar família on tots són sords excepte la Paula, la filla de 16 anys. La Paula és qui es fa càrrec del dia a dia de la família, de l’explotació de la granja familiar,… Però el professor de música de la jove descobreix en ella un do que farà que trontolli tota la família.

Perspectiva socioeducativa: Una pel·lícula per reflexionar sobre les relacions familiars, la discapacitat i la vida.


Títol: Diarios de la calle

Gènere: Pel·lícula

Sipnosi o comentari: Inspirada en una història real d’una professora que intenta ensenyar en un context de violència, bandes i tensió racial.Convida als seus alumnes a llegir el diari d’Ana Frank, visitar museus i exposicions, escriure els seus propis sentiments en un diari personal, construir la seva pròpia història i narrativa,etc

Perspectiva socioeducativa: Pot resultar complicat però el procés d’aprenentatge i culturització pot ser l’inici de trobada amb un mateix i sortir del lloc assignat. A partir d’una lectura del passat es pot obrir una porta al futur.


Títol:Black Mirror

Gènere: Sèrie

Sipnosi o comentari: En aquesta sèrie ens mostren un futur amb una societat decadent.

Perspectiva socioeducativa: Et fa pensar cap a on anem amb les noves tecnologies que fem servir.


Títol: Yo, Daniel Blake (Ken Loach)

Gènere: Cine social

Sipnosi o comentari: Por primera vez en su vida, víctima de problemas cardiacos, Daniel Blake, carpintero inglés de 59 años, se ve obligado a acudir a la asistencia social. Sin embargo, a pesar de que el médico le ha prohibido trabajar, la administración le obliga a buscar un empleo si no desea recibir una sanción. En la oficina de empleo, Daniel se cruza con Katie, una madre soltera con dos niños. Prisioneros de la maraña administrativa actual de Gran Bretaña, Daniel y Katie intentarán ayudarse mutuamente. (FILMAFFINITY)

Perspectiva socioeducativa: Orientación laboral, apoyo mutuo


Títol: Jean-François y el sentido de la vida

Gènere: Pel·lícula

Sipnosi o comentari: Amb només tretze anys, en Francesc és un nen solitari, víctima de “bullying”. Un dia troba un llibre d’Albert Camus “El mite de Sísif”, pel qual queda fascinat. A partir d’aquest moment es farà dir Jean-François i decideix convertir-se en existencialista. El seu nou objectiu serà anar a París a trobar Camus. La Lluna, una adolescent que viu el present, l’acompanyarà en la seva nova aventura amb una única condició: fer una parada pel camí per trobar-se amb el noi francès amb qui va tenir una història l’estiu anterior. Junts, emprendran un viatge per trobar, amb Camus o sense ell, quin és el sentit de la vida.

Perspectiva socioeducativa: Viatge existencialista – Adolescencia


Títol: Dogville

Gènere: Pel·lícula

Sipnosi o comentari: Sorprendrà perquè és en blanc i negre, no gasta en decorats, artificialitats o efectes especials. No obstant això, no penseu que es tracta de la típica pel·lícula avorrida amb temes “transcendentals”. És cert que et fa reflexionar, i molt, però també t’implica en la trama i amb la protagonista des del primer moment. Encara que es tracta d’una pel·lícula llarga (quasi tres hores) es fa, fins i tot, curta i es altament recomanable.

Perspectiva socioeducativa: Et convida a una reflexió sobre la condició humana i les seves contradiccions ètiques.


Títol: In the same boat

Gènere: Documental

Sipnosi: Documental que parla de com aquest vaixell, metàfora de la nostra civilització, té davant una oportunitat única: els avanços tecnològics podrien ser la clau per aconseguir un món millor i més just, però, si no aprenem a administrar-los, i no reorientem el timó d’aquest vaixell, el futur podria ser amenaçat.


Títol: Captain Fantastic

Gènere: Pel·lícula

Sipnosi: Ben i la seva esposa Leslie porten anys criant als seus sis fills en els boscos de l’estat de Washington, sense tecnologia o comoditats pròpies del món modern. Quan ella mor, Ben, ara vidu, decideix portar-los de tornada a la civilització; però el contrast entre aquests dos mons resulta molt dur per tots ells.

Perspectiva socioeducativa de l’obra: És possible una altra forma de vida fora de la societat neoliberal.


Títol: The power of nightmares

Gènere: Documental polític

Sipnosi: L’ascens de les polítiques de l’ús de la por per a controlar a les masses. La creació de l’enemic invisible com a argumentari per a justificar guerres. El sorgiment de les polítiques neoliberals i conservadores als EU.

Perspectiva socioeducativa de l’obra: Explicació de la situació política actual i dels mecanismes polítics que mitjançant la por troben la manera de justificar crims de guerra.


Títol: Només una vegada

Gènere: Teatre

Sipnosi: La violencia de gènere diària. el sistema patriarcal i la funció de Serveis Socials i com realitzar una intervenció

Perspectiva socioeducativa de l’obra: Violència de gènere