Children als DocsBarcelona

Compartir:
  

Descripció:

DocsBarcelona, el Festival Internacional de Cinema Documental. Enguany celebrem la nostra 24ª edició del 18 al 30 de maig, de manera presencial al Teatre del CCCB i a Aribau Multicines, i de manera online a FILMIN, oferint una selecció de les millors pel·lícules documentals del panorama internacional. Aquí podeu consultar tota la programació del festival.

Avui fem difusió per parlar-vos d’un documental que creiem que us pot agradar: Children. Una immersió en el món emocional i psicològic d’una nova generació de palestins, sobretot de noies menors d’edat, que lluita amb coratge contra l’ocupació. Aquest film pot ser inspirador per molts infants. 

La directora Ada Uspiz obre una finestra a la vida íntima de cinc infants palestins, d’entre 6 i 17 anys, que creixen en un context de violència i enfrontaments diaris amb els colons i els soldats d’Israel. A través de cinc històries personals, descobrim com la presència constant dels soldats als carrers de la Palestina ocupada provoca desequilibris en la salut i l’estat d’ànim dels menors. La situació és perversa i provoca que els infants s’hagin de convertir en adults abans d’hora.

La Dima, de 12 anys, acaba de sortir de la presó, acusada d’atacar un soldat amb un ganivet, i es veu envoltada de càmeres de televisió quan es retroba amb els pares. La Jana, cosina de l’activista Ahed Tamimi, utilitza la popularitat a les xarxes socials per denunciar la injustícia que converteix la seva vida en un malson. Totes dues busquen la seva pròpia veu en un entorn advers i opressiu.

La pressió arriba fins a límits insuportables, però la força dels joves és indestructible.

Aquí trobareu més informació, imatges i el tràiler de Children.