Media Fellow, el programa d’intercanvi d’experiències de l’audiovisual participatiu

El 10 i el 12 de juliol, el projecte europeu Media Fellow aterra a Barcelona amb 2 trobades obertes per compartir les experiències al voltant de l’audiovisual participatiu de diversos països, a l’Espai 2 de la Fàbrica de Creació Fabra i Coats. Aquestes trobades estan impulsades pel soci barceloní del projecte, Teleduca, organització que participa com a membre del jurat RetinES. 

  • Dimarts 10/7 de 16 a 18h. Converses entre Media Fellow (entitats franceses, alemanyes, gallegues i barceloneses), la comunitat de la Fàbrica de Creació FiC i Cultura Viva.

  • Dijous 12/7 de 16 a 18h. Espai de trobada entre Media Fellow, Artibarri i el projecte de TV participativa

Per participar-hi, només cal que t’apropis a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats!

I que es Media Fellow?

Media Fellow és un projecte europeu emmarcat al programa Eramus+ de partenariats estratègics. Es tracta d’una dinàmica col·laborativa de formació de facilitadors/es i també d’intercanvi d’experiències al voltant de l’audiovisual participatiu entre la Fédération Nationale d’Audiovisuel Participatif  (líder del projecte), Offener Kanal de Magdeburg  i Teleduca. També compta amb l’acompanyament del grup d’investigació CIDACOM de la Universidad de Santiago de Compostela (USC).

Media Fellow aspira a desenvolupar, experimentar i posar en marxa pràctiques pedagògiques innovadores per als mitjans participatius i comunitaris. S’adreça sobretot a dos tipus d’actors, tenint en compte la diversitat de perfils dins de les organitzacions sòcies i del context nacional d’educació per adults: educadors/es en audiovisual participatiu i comunicadors/es per a la ciutadania que vulguin millorar les seves competències, els primers i les primeres tutelant amb la reciprocitat dels segons/es.

El projecte s’està desplegant des de juliol de 2017 fins a juny de 2020, i Teleduca és la primera entitat que acull una formació per a 12 persones facilitadores d’arreu d’Europa entre el 9 i el 13 de juliol. Aquest espai d’aprenentatge i d’intercanvi de coneixements i metodologies està basat en el compagnonnage, una manera de fer que està força desenvolupada a França. La idea és generar espais de coneixença mútua i intercanvi entre els socis europeus i algunes de les experiències de Barcelona d’audiovisual participatiu i de cultura comunitària.

La foto de portada pertany a Teleduca i el procés creatiu i participatiu generat pel Documental “Fills i filles de persones immigrades a Catalunya”