Catifa nova pels Premis RetinES

La presentació dels premis RetinES 2019 es celebrarà en unes noves dates, espai i context. Serà al proper dimecres 30 d’octubre a les 18:30h, en el cicle DocuGrama, a la seu de la Fundació Ideograma a Barcelona.

Reserva la teva plaça a la cita en aquest enllaç: entrades esgotades!

La Fundació i el CEESC s’han conegut i en aquesta nova temporada comprovareu diverses col·laboracions mútues com aquesta i l’impuls d’accions i projectes conjunts relacionats en l’art, l’activisme, l’educació social i la comunitat (les dues organitzacions comparteixen seu al barri de la nova esquerra de l’eixample de Barcelona).

I comencem amb aquesta cita tan especial per RetinES a on es projectaran les audiovisuals premiades aquest 2019, el clip de “Protesto” del col·lectiu la Llama i la presentació del projecte Dies Internacionals. I per descomptat, comptarem amb les directores, directors, responsables i protagonistes de totes les propostes.

A les millors obres audiovisuals del Retines 2019:

El Harrak (6 min): històries de vida i projectes de futur d’adolescents i joves migrants no acompanyats, sense referents familiars, on expliquen d’una manera natural i directa què han sentit en arribar a Espanya i a Barcelona i què volen aconseguir a la seva vida. Amb un muntatge atractiu i excel·lent, s’aborden les sensacions i les perspectives dels protagonistes.

Sense Filtres (17 min): adolescents i joves davant la càmera que han patit algun tipus de masclisme o discriminació sexista. Els relats, els primers plans i un muntatge i entrevistes sense filtres, donen com a resultat una eina audiovisual molt útil i poderosa a nivell socioeducatiu i per a la reflexió sobre gènere i masclisme.

I tres mencions Retines 2019 amb premis:

#CrecerLeyendo Per una biblioteca inclusiva des de la infància (tast de 5 min): reportatge que aborda un projecte ampli i innovador entre la biblioteca, la comunitat, l’educació i la infància. Amb diferents propostes arreu de l’Estat i que descriu tots els processos del treball amb tots els agents implicats.

Moment Feliç (6:50 min), reportatge que descriu a la perfecció el projecte intergeneracional de la Residència d’avis IBADA de Navarcles. La peça transpira sensibilitat i emoció amb una realització notable.

La cita (10 min), curtmetratge amb una idea original i atractiva, executat amb imaginació i humor. I amb un resultat notable. Es percep un treball amb joves amb discapacitat o diversitat funcional al darrere que té un interès cabdal per a centres i professionals de l’àmbit. Del grup teatral del Servei de Teràpia Ocupacional SOLC de Tarragona.

+ “Protesto” del col·lectiu La Llama (5 min): clip premiat al Retines 2016 que ens convida a sortir al carrer i fer arribar als polítics que no tot s’hi val i que no ens quedarem impassibles davant les decisions que ens perjudiquen.

Més informació dels Premis Retines 2019: 20 projectes audiovisuals presentats, 5 premis.

Reserva la teva plaça a la cita en aquest enllaç: les places són limitades!

Recorda: Dimecres 30 d’octubre a les 18:30h a la Fundació Ideograma (Consell de Cent, 159, Barcelona -antiga Fàbrica Lehmann)

DiesInternacionals.cat és una iniciativa impulsada per la Fundació Ideo​grama amb el suport de la Direcció General de Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya. Ofereix informació de qualitat i contrastada sobre les commemoracions significatives que se celebren a escala mundial, al servei d’organitzacions socials, mitjans de comunicació i de la societat catalana.

La Fundació Ideograma sorgeix l’any 2017 centrant les seves accions en la capacitat transformadora de la comunicació pública, afavorint el compromís social i la participació activa de les persones, institucions, organitzacions i plataformes cíviques, etc. Els programes centrals de la Fundació pretenen contribuir al territori i al seu teixit social, promovent la diversitat, el diàleg reflexiu i la lluita contra la discriminació, entre d’altres: https://www.ideograma.org/fundacion-ideograma/