El projecte-documental premiat al RetinES 2018 “Relats, escoltant els grans” ja es una realitat!

El passat 21 de juny a les 17:00h a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Cal Moliner de Sallent es va estrenar el Documental: Relats, Escoltant els grans. Fou una de les obres guanyadores del RetinES 2018, com a millor projecte audiovisual en construcció i en benefici a l’acciósocioeducativa.

Aquest documental és un projecte entre els avis i àvies de la Residència Sant Bernat i les joves del Servei d’Infància, Adolescència i Família (SIAF) de Sallent. A principis d’aquest any ens presentàven el vídeo pilot del documental als Premis, dins la modalitat de “projectes en construcció”. El jurat va concedir-li el premi de 300€, apuntant el seu “contingut molt valuós” a on es recomanava “establir un guió per les respostes perquè d’aquesta memòria vivencial no es perdi res i segueixi un fil conductor”.

Ara, el documental ja es una realitat i es pot visualitzar en línia. L’incrustem a sota. “Relats, Escoltant els grans” es un projecte que es dirigeix a les i els residents de la residència municipal Sant Bernat de Sallent i vol fomentar la seva veu i inclusió en la vida social del municipi, a través de la recollida audiovisual i la posterior difusió
dels seus coneixements vivencials sobre la vida al municipi. Ho fan, a partir de la participació activa i compromesa de les i els alumnes del servei d’infància, adolescència i família (SIAF) de Sallent, que son qui entrevisten als residents, i de les entrevistes, apareix el contingut.

Recordeu que si teniu un projecte audiovisual en construcció i en benefici l’àmbit a l’acció i/o activitat socioeducativa, ja sigui un documental, un reportatge, una entrevista en profunditat, video-art… podeu presentar-vos als Premis Retines 2019. Amb RetinES podeu rebre una ajuda de fins a 300€.

“Relats” guanya el premi Retines 2018 al millor projecte audiovisual en benefici de l’acció socioeducativa – notícia al web de l’Ajuntament de Sallent.