Ja tenim els tres vídeos guanyadors dels Premis RetinES 2023!

El Jurat dels Premis RetinES 2023 destaca la qualitat de les audiovisuals que s’han presentat. I sobretot, la seva diversitat, amb audiovisuals com a eina d’aprenentatge, on el mèrit es centra en el seu procés de construcció. Altres, de caràcter més pedagògic o que conviden a la reflexió. I també, reportatges o documents que retraten projectes de transformació social o comunitària. En aquesta edició s’han presentat un total de 12 vídeos, del 20 de gener a l’1 d’abril.

Degut a què no s’ha presentat cap audiovisual en la línia per a estudiants d’educació social i valorada amb un premi de 300€, es suma aquesta quantitat a la ja destinada de 600€, arribant a un total de 900€ per la primera línia, a la millor obra o projecte audiovisual en benefici de l’acció i/o activitat socioeducativa.

El jurat decideix repartir el premi a:

Carnet per punts, de la cooperativa Nus. Parla sobre l’homofòbia i el masclisme en l’entorn dels joves d’una forma molt original. Crítica i reflexió a través d’un guió excel·lent i un tracte audiovisual fi. Un curt resultat d’un procés i amb intenció pedagògica. Una transmissió de la realitat per a la reflexió, necessària i amb un plantejament diferent. El jurat determina guardonar-lo amb un premi de 400€.

Qüestió de perspectiva de l’associació AREMI. T’has plantejat mai què mires quan veus a una persona amb discapacitat? La pregunta clau i concreta en una peça curta, clara i plena de sentit que remou per dins. El jurat determina guardonar-lo amb un premi de 300€.

El Rec Comtal: la lluita veïnal pel bé comú de Inés Tarradelles i produït per les entitats La Perifèrica, Òmnium Cultural i l’Associació de Veïns de Can Sant Joan (Montcada i Reixac). Detalla el procés de recuperació d’aquest canal mil·lenari com a patrimoni natural i cultural a través de les veus dels veïns i professionals de Can Sant Joan i Vallbona (Nou Barris, Barcelona). El jurat determina guardonar-lo amb un premi de 200€.

En el següent enllaç trobareu la resolució completa dels Premis RetinES 2023

Felicitats a les guanyadores i els guanyadors. Des del CEESC i RetinES agraïm la participació als Premis de totes les persones, entitats i organitzacions.

Us recomanem visualitzar totes les propostes audiovisuals presentades, diverses entre elles, la web de RetinES.

El Jurat dels Premis RetinES 2023 ha estat format per Laura Marino, Mercè Alabarce i Anna López Figueras. Pep Guasch com a secretari del Jurat.

RetinES continua a la xarxa per a tothom. Us animem a participar a la comunitat i a contribuir a generar un recull d’obres, treballs, intencions, processos, recursos i projectes audiovisuals des d’una òptica socioeducativa.

Tots els vídeos que han participat als Premis RetinES