Educomunicació Glocal: el seminari d’educació i comunicació per a la justícia global

Amb descompte per a col·legiades, col·legiats, amigues i amics del CEESC

Entre el 24 de març i el 8 de juliol de 2017, elParlante i Teleduca. Educació i Comunicació SCP, amb el suport de l’oficina de cooperació de l’Ajuntament de Barcelona ens proposen el seminari Educomunicació Glocal.

A través de tres mòduls presencials de 20 hores cada un, ens mostraran, ensenyaran i comprendrem, el rol compromès de l’educomunicació o el que és el mateix, el nexe i el potencial transformador de la realitat de l’educació i la comunicació. La confluència de metodologies des d’una perspectiva crítica i social.

El seminari proposa un acostament teòric-pràctic per promoure i millorar les pràctiques educomunicatives a la ciutat de Barcelona. Es basa en la vivència i l’aprendre fent però també en la construcció col·lectiva d’un marc conceptual que resulti enriquidor per a la ciutat, els seus barris i la seva gent.

Els tres mòduls presencials tindran lloc a diferents espais de Barcelona, els horaris seran els divendres de 16 a 20:00h i els dissabtes de 9 a 15:00h.


1er mòdul: al voltant de l’Educomunicació (24-25-31/3-1/4)

S’abordaran marcs teòrics claus per comprendre la disciplina de l’educomunicació i vincular-la amb tota la tradició de l’educació i la comunicació per a la justícia global, i també de l’educació i la comunicació popular.

2on mòdul: pràctiques i experiències educomunicatives (12-13-19-20/5)

S’analitzen experiències basades en l’educomunicació. Es tindran en compte iniciatives de Barcelona, Catalunya, Espanya, d’altres països d’Europa i d’Amèrica Llatina. Es convidarà a persones responsables d’aquestes pràctiques per incorporar de primera mà els seus relats i les seves veus.

3er mòdul: el desplegament de projectes educomunicatius a la ciutat (30/6-1-7-8/7)

S’estudiarà el cicle del projecte en quatre passes: 1) Conèixer l’entorn, identificar necessitats i determinar objectius 2) Dissenyar tàctiques i estratègies d’intervenció 3) Establir i articular metodologies d’implementació i 4) Monitoritzar i avaluar.


Des de RetinES i el CEESC us recomanem el seminari i atenció, les places són limitades, n’hi ha 24!

I atenció! Amb un 20% de descompte per un o dos mòduls a col·legiades, col·legiats, amigues i amics del CEESC: 

Preu públic:                              Preu pel CEESC:
90€ (60hs) | 80€ (40hs) | 60€ (20hs)      64€ (40h) | 48€ (20h) 

No us ho perdeu!

Tota la informació del seminari i inscripcions