Selecció de RetinES al Miradocs 2020!

Per quart any consecutiu, algunes de les peces audiovisuals premiades a l’última edició dels premis RetinES es presentaran o projectaran en el marc de la mostra Miradocs, que aquest any compleix la desena edició. Serà el proper dijous 30 de gener a les 19.00h a la Casa Elizalde de Barcelona.

Dins el Miradocs, es vol apropar la mirada a realitats que moltes vegades són invisibles als nostres ulls i que a través de projectes audiovisuals desenvolupats per entitats que treballen amb persones en situacions de vulnerabilitat se’ns fan visibles. Les peces del Retines del 2019 que en aquesta ocasió es projectaran seran:

SENSE FILTRES

Realització: Jordi Cruiset i Carme Juidias / Institut Santa Eugènia (Girona). Catalunya, 2019-  17 mins. 5s.

RetinES from jordicruset on Vimeo.

SINOPSI:

Què es trenca quan les qui pateixen el masclisme o la violència de gènere són adolescents? Perquè les nostres joves han de sentir por quan es fa fosc, quan s’allunyen del seu entorn més proper o quan creuen la seva mirada amb algú de l’altre sexe?

Aquestes preguntes i moltes més és les que es fan un grup d’adolescents que pateixen dia a dia la discriminació sexista.

Amb aquest documental es pretén que aquestes situacions no quedin amagades i que qui les pateix en pugui parlar obertament per poder fer-hi front.

CRECER LEYENDO. POR UNA BIBLIOTECA INCLUSIVA DESDE LA INFANCIA

Realització:  Produccions mínimes / Fundación Biblioteca Social. Catalunya, 2018 – 19 mins. 8 s.

SINOPSI:

Què amaga una biblioteca que ens fa viatjar a altres mons i que ens apropa a la cultura?

Una biblioteca va més enllà d’un espai on hi ha llibres, també ens ajuda a relacionar-nos, a vincular-nos al nostre entorn, a superar les situacions de crisi i dificultat que anem trobant en el camí i, si els protagonistes són els infants, encara aporta més elements per millorar la seva vida.

EL HARRAK

Direcció: Adrià Jurado i Adrià Suñol (Cinema al marge). Realització: Grup IN-VISIBLES. Catalunya, 2019 – 7 minuts

El Harrag from Assoc. Escola de Cinema Almarge on Vimeo.

SINOPSI:

Història de dos joves que arriben a Barcelona des del Marroc buscant una nova vida, però el seu somni esdevé en molts moments un malson perquè les coses no són tant fàcils i la soledat, les dificultats per aconseguir una feina o la discriminació no permeten construir un projecte de vida i de futur a llarg termini.

Aquest curt, narrat en primera persona, ens fa visibles el dolor i el sentiments enfrontats que viuen aquests joves.